HALIFAX PRIVACY NOTICE
OBAVEŠTENJE O OBRADI PODATAKA O LIČNOSTI

Last updated 8 September 2019

Poslednje ažuriranje 8. septembra 2019

> Cookies
> Privacy policy
> Izjava o kolačićima
> Politika privatnosti

 
 

COOKIE DECLARATION

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our site traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you have provided to them or that they have collected from your use of their services. You must consent to our cookies if you continue to use our website.

What are cookies?

A cookie is not a program and does not contain viruses. It does not identify who you are.

Cookies are small text files that are stored on your computer. They keep track of what happens during your visit, so as to recognise the computer the next time you visit the web site and use it. They improve usability and collect anonymized statistics that we use to make our site better.

What cookies do we use and why?

The law says that we may store cookies on your device if they are strictly necessary for the operation of this site. For other types of cookie we need your permission. This site uses different types of cookie. Some cookies are placed by third party services that appear on our pages.

Our site uses cookies, for example, to collect information about, which pages you visit, the time of visit, and which pages you came from. Other cookies are for user management and to optimize the user experience. This enables our site to collect information about navigational patterns on the page, the use of the various functions, etc. The purpose is thus to improve your experience of our services. The use of cookies allows our site to work properly.

You can at any time change or withdraw your consent from the Cookie Declaration on our website. All information collected through cookies is processed in accordance with our privacy policy, which you can find here.

What kinds of of cookies are there?

Required cookies help make a website usable by enabling basic functions such as page navigation. The website cannot function properly without these cookies. Cookies for preferences allow the site to remember information that influences the way in which the site behaves or presents itself, such as your preferred language. Statistical cookies help website owners understand how visitors interact with their site by collecting and transmitting information in an anonymous form. This allows them to make the site more user-friendly. Cookies for advertising are used to monitor visitors’ behaviour on web sites that have advertisements. Their purpose is to display relevant ads for the individual user.

There are generally two types of cookie, “HTLM cookies” and “flash cookies”. HTML cookies are typically run by the browser, while flash cookies are run by a program. A website can contain both browser and flash cookies. In general, cookies can be divided into these categories:

1. Session cookie: Session cookies set by the website or by 3rd parties are used to recognize you as you move around the page and remember if you are logged in, for example. Session cookies are automatically deleted when you close your browser.

2. Persistent cookie: Persistent cookies are set by the website or by 3rd parties . They are stored on the user’s device and expire after a given time interval.

Can I delete cookies?

If you do not want cookies, you can always delete them and you can still navigate around most of the site. You can of course delete your cookies after each visit.

How to delete cookies:

How to delete cookies on Mozilla Firefox

How to delete cookies on Google Chrome

How to delete cookies on Opera

How to delete cookies on Microsoft Internet Explorer

How to delete flash cookies (all browsers)


PRIVACY POLICY

This privacy policy is designed to protect your personal information and your right to privacy while allowing our web site to work normally. If you have any questions or concerns about our policy, or our practices with regards to your personal information, please feel free to contact us.

This privacy notice governs the practices of our web site, www.halifax-translation.com. Please read it carefully as it will help you make informed decisions about sharing your personal information with us.

Information we collect

You can browse our website as a visitor, without providing us with any personal information.

Information you provide voluntarily

We collect your personal information when you express an interest in obtaining information about us or our products and services, in contacting us or in working with us. For example, you may fill in our contact form to request information, you may sign up to a newsletter, or you may ask us to engage you as a service provider. Your personal information will be used solely for the purpose explained at the point where you provide it, or as below.

Generally, you control the amount and type of information you provide to us when using our web site. The personal information that we collect depends on the context of your interaction with us and the site, the choices you make and the features you use. The personal information we collect can include your name, e-mail address and contact data, or further information if you wish us to employ your services.

Automatically collected Information

When you use our Website, we automatically collect certain computer information by the interaction of your mobile phone or web browser with our Website. Such information is considered non-personal information. Our website does not associate this data with individual user identities.

Our web site collects the following:

  • Internet Protocol (IP) address of computer being used
  • web pages requested
  • referring web page
  • browser used
  • date and time.

We use this information to analyse trends among our users to help improve our Website.

We also make use of the following:

Cookies

Our web site uses “cookies” to identify the areas of our site that you have visited. (See more about cookies in our cookie declaration).

Personally identifiable information is never collected by nor stored in cookies.

We use cookies to personalize the content that you see on our site. Most web browsers can be set to disable the use of cookies. However, if you disable cookies, you may not be able to access the full functionality on our web site.

Third party tracking tools

We also use third party tracking tools to improve the performance and features of our site. These are designed to collect only non-personal information about your use of our site. However, such tools are created and managed by parties outside our control. As such, we are not responsible for what information is actually captured by such third parties or how such third parties use and protect that information. See more below.

How and why we use your information

We use the information we receive from you as follows:

To provide you with information

For example, you may fill in our contact form to request information, or you may sign up to a newsletter. Your personal information will be used solely for the purpose explained at the point where you provide it, or as below.

To allow us to respond to your request for us to use your services

If you wish us to engage your services as a translator, you may download our questionnaire from our site. In the questionnaire we ask you for personal information that can help us judge whether we will pursue this opportunity. Your data will be used solely for this purpose. You will see what information the questionnaire asks before you decide whether you will submit it. Without this information, we may not be able to treat your application, bit if you feel that we can do so with fewer data, feel free to contact us.

No automated decision-making will take place under any circumstances on the basis of your personal data.

To customise our site for your experience

We may use the information you provide to us along with any computer information we receive to customize our website so that it better serves your needs.

For data aggregation purposes

We retain the right to collect and use any non-personal information collected from your use of our site and to aggregate such data for internal analytics that improve our site and service as well as for use or resale to others. At no time is your personal information included in such data aggregations. We will never distribute or sell personal information to third-party organizations.

Transfer, disclosure and retention of data

Transfer of your personal information

Your information, including personal information, may be transferred to and maintained on computers located outside of your state, province, country or other governmental jurisdiction where the data protection laws may differ from those of your jurisdiction.

We will take all steps reasonably required to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. No transfer of your personal information will take place to an organisation or a country unless there are suitable controls in place including the security of your data and other personal information.

Disclosure of your personal information

If we are involved in a merger, acquisition or asset sale, your personal information may be transferred. We will provide notice before your personal information is transferred and becomes subject to a different privacy policy.

Under certain circumstances, we may be required to disclose your personal information if required to do so by law or in response to valid requests by public authorities (e.g. a court or a government agency).

Retention of your personal information

We will retain your personal information only for as long as is necessary for the purposes set out in this privacy policy or until you ask us to delete it, whichever is shorter. We will retain and use your information to the extent necessary to comply with our legal obligations (for example, if we are required to retain your data to comply with applicable laws), resolve disputes, and enforce our legal agreements and policies.

If you wish us to engage your services and submit to us the questionnaire on this subject, we will retain the information as long as you are a potential supplier. You may ask us to remove your information at any time, and we will do so. If we do not wish to engage you as a potential supplier, we will delete your data.

Technical and organizational security measures

We take the necessary technical and organizational security measures, including such additional measures as may be necessary, against accidentally or illegally destroying, forfeiting or deteriorating personal data, and against the knowledge, abuse or otherwise of being treated in an unauthorized manner under data protection legislation.

The necessary technical and organizational security measures are determined taking into account:

1. the current technical level

2. costs of implementation

3. the nature, extent, coherence and purpose of the treatment, as well as the risks of various probabilities and seriousness for the rights and freedoms of natural persons.

Our staff involved in processing personal data have committed to confidentiality or are subject to statutory confidentiality.

Protecting your child’s privacy

Our web site is not designed for use by anyone under the age of 16 (“a child”), though we realize that a child may misrepresent their age. We do not verify the age of our users nor do we have any liability for verifying a user’s age. If you are a child, please seek the permission of your legal guardian before using our web site. If you are a parent or guardian and believe your child is using our site without your permission, please contact us to remove your child’s information; we reserve the right to ask you for verification of your relationship to the child before we honour such a request. If we discover that a child has provided us with personal information, we will immediately delete it as soon as we discover this, we will not use the information for any purpose, and we will not disclose the information to third parties. However, as parent or guardian of such a child, you understand that you are legally liable for any transactions created by the child.

Service providers

We employ third party companies and individuals (service providers) to facilitate our web site, to provide our web site on our behalf, to perform web site-related services or to assist us in analysing how our web site is used. These third-parties have access to your information only to perform these tasks on our behalf and are obligated not to disclose or use it for any other purpose.

Analytics

Google Analytics is a web analytics service offered by Google that tracks and reports website traffic. Google uses the data collected to track and monitor the use of our Service. This data is shared with other Google services. Google may use the collected data to contextualize and personalize the ads of its own advertising network.

You can opt-out of having made your activity on the Service available to Google Analytics by installing the Google Analytics opt-out browser add-on. The add-on prevents the Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, and dc.js) from sharing information with Google Analytics about visit activity. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

For more information on the privacy practices of Google and the way you can control the data they collect, please visit the Google Privacy & Terms web page: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Links to third-party websites

Our web site may contain links to other web sites that are not under our direct control. These websites may have their own privacy policy. We have no control of or responsibility for linked web sites and we provide these links solely for the convenience and information of our visitors. You access such linked web sites at your own risk. These websites are not subject to this privacy policy. Whenever you leave this web site we recommend that you review each web site’s privacy practices and make your own conclusions regarding the adequacy of these practices.

Our e-mail policy

Our affiliates and we fully comply with national laws regarding SPAM. You can always opt out of receipt of further e-mail correspondence from us and/or our affiliates. We agree that we will not sell, rent, or trade your e-mail address to any unaffiliated third-party without your permission.

Legal basis for processing your personal data

We process your personal information either

a) on the basis of your prior consent. You may withdraw this consent at any time by contacting us.

b) to fulfil an agreement with you

c) in specific circumstances to pursue a legitimate interest that is not overridden by your rights. A legitimate interest may include improving our services, responding to your enquiries or similar.

d) to comply with the law.

Data protection rights under the EU general data protection regulation (GDPR) and the Serbian Law on protection of personal information (Zakon o zaštiti podataka o ličnosti)

For the purpose of this privacy policy, we are a ‘data controller’ of your personal information.

If you are a resident of the European Economic Area (EEA) (currently EU countries, Iceland, Liechtenstein and Norway), or of Serbia, the GDPR or Serbian Law on the Protection of Personal Data gives you eight data subject rights:

Right to be informed: organisations must tell individuals what data is being collected, how it is used, how long it will be kept and whether it will be shared with any third parties.

Right of access: individuals have the right to request a copy of the information that an organisation holds on them.

Right of rectification: individuals have the right to correct data that is inaccurate or incomplete.

Right to be forgotten: in certain circumstances, individuals can ask for the data an organisation holds on them to be erased from their records.

Right of portability: individuals can request that organisation transfer any data that it holds on them to another company.

Right to restrict processing: individuals can request that an organisation limits the way it uses personal data.

Right to object: individuals have the right to challenge certain types of processing, such as direct marketing.

Right related to automated decision making including profiling: individuals are free to request a review of automated processing if they believe the rules are not being followed.

You are free to exercise your rights: just mail or call us and we will respond. Please note that we may ask you to verify your identity before responding to such requests.

You have the right to complain to your data protection authority in the jurisdiction in which you live about our collection and use of your personal information. For more information, please contact your local data protection authority.

Updates to our privacy policy

We reserve the right to modify this privacy policy at any time. If we make material changes to this policy, we may notify you on our web site, by a blog post, by email, or by any method we determine. The method we chose is at our sole discretion. We will also change the “last updated” date at the beginning of this privacy policy. Any changes we make to our privacy policy are effective as of this last-updated date and replace any prior privacy policies.

Contact us

If you have any questions about our privacy practices or this policy, please contact us.

Name: Halifax Consulting d.o.o.

Address: Vinodolska 12a, 11030 Beograd, Serbia

e-mail: office@halifax-translation.com

Phone: +381 63 347 025


IZJAVA O KOLAČIĆIMA

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, za pružanje funkcija društvenih medija i za analizu našeg prometa na sajtu. Informacije o vašem korišćenju naše veb stranice takođe delimo sa našim društvenim medijima, partnerima za oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im pružili ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga. Slažete se sa našim kolačićima ako nastavite da koristite našu veb stranicu.

Šta su kolačići?

Kolačić nije program i ne sadrži viruse. Ne identifikuje ko ste.

Kolačići (eng. cookies) su mali tekstualni fajlovi koje sadrže informacije koje se čuvaju na vašem računaru. Oni prate šta se dešava tokom vaše posete kako bi prepoznali računar sledeći put kada posetite veb stranicu. Oni poboljšavaju upotrebljivost i prikupljaju anonimne statistike koje koristimo za poboljšanje naše veb stranice.

Koje kolačiće koristimo i zašto?

Zakon kaže da na vašem uređaju možemo da čuvamo kolačiće ako su oni nužni za rad ove veb stranice. Za sve ostale vrste kolačiće potrebna nam je vaša dozvola. Ova stranica koristi različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju treće strane koje se pojavljuju na našim stranicama.

Naša veb lokacija koristi kolačiće, na primer, za prikupljanje informacija o tome koje stranice posetite, vreme posete i sa kojih stranica ste došli. Ostali kolačići namenjeni su upravljanju korisnicima i optimizaciji korisničkog iskustva. Ovo omogućava našoj veb stranici da prikuplja informacije o navigacijskim obrascima na stranici, upotrebi različitih funkcija itd. Svrha je stoga poboljšati vaše iskustvo sa našim uslugama. Upotreba kolačića omogućava da naša veb stranica radi pravilno.

Možete u svakom trenutku promeniti ili povući svoj pristanak iz Izjave o kolačićima na našoj veb lokaciji. Svi lični podaci prikupljeni putem kolačića obrađuju se u skladu s našim Pravilima o privatnosti koja možete pronaći ovde.

Koje vrste kolačića postoje?

Potrebni kolačići pomažu da veb stranica bude upotrebljiva omogućavajući osnovne funkcije, poput navigacije po stranici. Veb lokacija ne može pravilno funkcionisati bez ovih kolačića. Kolačići za podešavanja omogućavaju sajtu da pamti informacije koje utiču na način na koji se veb lokacija ponaša ili predstavlja, kao što je vaš željeni jezik. Statistički kolačići pomažu vlasnicima veb lokacija da razumeju kako posetioci komuniciraju sa njihovim veb lokacijama prikupljajući i prenoseći informacije u anonimnom obliku. To im omogućava da veb lokacija bude bolje iskorišćena. Kolačići za oglašavanje koriste se za nadgledanje ponašanja posetilaca na veb lokacijama koje imaju reklame. Njihova svrha je prikazivanje relevantnih oglasa za pojedinog korisnika.

U principu postoje dve vrste kolačića, „HTML kolačići“ i „flash kolačići“. HTML kolačiće obično pokreće pretraživač, dok flash kolačiće pokreće program. Veb lokacija može da sadrži i kolačiće pretraživača i flash kolačiće. Kolačići se mogu podeliti u sledeće kategorije:

1. Kolačić za sesiju: Kolačići sesija koje su postavili veb lokacija ili treće strane koriste se da vas prepoznaju dok se krećete po stranici i na primer pamte ako ste prijavljeni. Kolačići sesije se automatski brišu kada zatvorite pregledač.

2. Trajni kolačić: Trajne kolačiće postavlja veb stranica ili treća strana. Oni se čuvaju na korisničkom uređaju i ističu posle određenog vremena.

Mogu li izbrisati kolačiće?

Ako ne želite kolačiće, uvek ih možete izbrisati i nastaviti da se krećete po većini veb lokacija. Naravno da možete obrisati kolačiće nakon svake posete.

Kako da izbrišem kolačiće:

Kako da izbrišete kolačiće na Mozilla Firefoxu

Kako da izbrišete kolačiće na Google Chromeu

Kako da izbrišete kolačiće u Operi

Kako da izbrišete kolačiće u programu Microsoft Internet Ekplorer

Kako da izbrišete flash kolačiće (svi pregledači)


POLITIKA PRIVATNOSTI

Naša politika privatnosti osmišljena je kako bi zaštitila vaše lične podatke i vaše pravo na privatnost, istovremeno omogućavajući našoj veb stranici da radi normalno. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa našom politikom ili našom praksom u vezi sa vašim ličnim podacima, obratite nam se.

Ovo obaveštenje o privatnosti reguliše prakse naše veb stranice, www.halifax-translation.com. Molimo pročitajte pažljivo jer će vam to pomoći da donesete informisane odluke o deljenju vaših ličnih podataka sa nama.

Informacije koje prikupljamo

Možete da pregledate našu veb lokaciju kao posetilac, a da nam ne date nikakve lične podatke.

Informacije koje dajete dobrovoljno

Vaše lične podatke prikupljamo kada izrazite interesovanje za dobijanje informacija o nama ili našim proizvodima i uslugama, kontaktirate s nama ili da sarađujete s nama. Na primer, možete da popunite naš obrazac za kontakt da biste zatražili informacije ili se možete prijaviti na bilten ili možete tražiti od nas da vas unajmimo kao pružaoca usluga. Vaši lični podaci će se koristiti isključivo u svrhu koja je objašnjena na mestu gde ih dajete, ili kako sledi u daljem tekstu.

U principu, vi kontrolišete količinu i vrstu informacija koje nam dajete prilikom korišćenja naše veb stranice. Lični podaci koje prikupljamo zavise od konteksta vaše interakcije sa nama i veb lokacije, od vašeg izbora i funkcija koje koristite. Lični podaci koje prikupljamo mogu uključivati vaše ime, e-mail adresu i kontakt podatke.

Automatski prikupljene informacije

Kada koristite našu veb lokaciju, mi automatski prikupljamo određene računarske informacije interakcijom vašeg mobilnog telefona ili veb pregledača sa našom veb stranicom. Takve informacije ne smatraju se ličnim podacima. Naša veb stranica sakuplja sledeće:

Internet protokol (IP) adresa računara koji se koristi

tražene veb stranice

upućivačke veb stranice

pretraživač koji koristite

datum i vreme.

Naša veb lokacija ne povezuje ove podatke sa pojedinačnim identitetima korisnika. Ove informacije koristimo za analizu trendova među našim korisnicima kako bismo poboljšali našu veb stranicu.

Takođe koristimo sledeće:

Kolačići

Naša veb lokacija koristi „kolačiće“ da identifikuje područja naše veb stranice koje ste posetili. (Pogledajte više o kolačićima u našoj deklaraciji o kolačićima). Lične identifikacione informacije se nikada ne prikupljaju niti čuvaju u kolačićima. Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja koji vidite na našoj veb stranici. Većina veb pregledača može se podesiti da onemogući upotrebu kolačića. Međutim, ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći da pristupite svim funkcijama na našoj veb stranici.

Alati za praćenje trećih strana

Takođe koristimo alate za praćenje trećih strana za poboljšanje performansi i karakteristika naše veb stranice. Oni su osmišljeni tako da prikupljaju samo nelične podatke o vašem korišćenju naše veb stranice. Međutim, takve alate kreiraju i upravljaju stranke van naše kontrole. Kao takvi, nismo odgovorni za podatke koje treće strane zaista prikupljaju ili kako te treće strane koriste i štite te informacije. Pogledajte više u nastavku.

Kako i zašto koristimo vaše podatke

Informacije koje dobijemo od vas koristimo na sledeći način:

Da bih vam pružio informacije

Na primer, možete da popunite naš obrazac za kontakt da biste zatražili informacije ili se možete prijaviti na bilten. Vaši lični podaci će se koristiti isključivo u svrhu koja je objašnjena na mestu gde ih dajete, ili kao ispod.

Da biste nam dozvolili da odgovaramo na vaše zahteve za naše usluge

Ako želite da ponudite svoje usluge kao prevodilac, možete da preuzmete naš upitnik sa naše veb stranice. U upitniku vas molimo za lične podatke koji nam mogu pomoći da odlučimo da li želimo da iskoristimo ovu priliku. Vaši podaci će se koristiti isključivo u tu svrhu. Videćete pitanja pre nego što odlučite da li želite da pošaljete upitnik. Bez ovih informacija možda nećemo moći da obradimo vašu prijavu, ali ako mislite da bismo mogli dobiti ono što tražimo i sa manje podataka, slobodno nam se javite.

Da biste prilagodili našu veb stranicu za vašu bolje iskustvo

Mi možemo koristiti podatke koje nam dajete zajedno sa bilo kojim informacijama o računaru koje dobijamo da bismo prilagodili našu veb stranicu tako da bolje služi vašim potrebama.

Za potrebe objedinjavanja podataka

Zadržavamo pravo da prikupljamo i koristimo bilo koje nelične podatke prikupljene korišćenjem naše veb stranice i da objedinimo takve podatke za unutrašnju analitiku koja poboljšava našu veb lokaciju i uslugu, kao i za upotrebu ili preprodaju drugima. Ni u jednom trenutku nisu vaše lične informacije uključene u takvo skupljanje podataka. Nikada nećemo distribuirati ili prodavati lične podatke trećim organizacijama.

Prenos, otkrivanje i zadržavanje podataka

Prenos ličnih podataka

Vaši podaci, uključujući lične podatke, mogu se prenositi i čuvati na računarima koji se nalaze van vaše države, provincije, države ili druge državne nadležnosti gde se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz vaše nadležnosti.

Preduzećemo sve neophodne korake da osiguramo da se vaši podaci tretiraju na siguran način i u skladu sa ovom politikom privatnosti. Prenos Vaših ličnih podataka neće se dogoditi organizaciji ili nekoj zemlji, osim ako postoje odgovarajuće kontrole uključujući sigurnost vaših podataka i drugih ličnih podataka.

Otkrivanje vaših ličnih podataka

Ako smo uključeni u spajanje, kupovinu ili prodaju imovine, vaši lični podaci mogu se preneti. Obavestićemo vas pre nego što prebacimo vaše podatke i tako ih učinimo predmetom drugačije politike privatnosti.

Pod određenim okolnostima, od nas će se možda tražiti da otkrijemo vaše lične podatke ako se to zahteva zakonom ili kao odgovor na validne zahteve državnih organa (npr. suda ili vladine agencije).

Zadržavanje ličnih podataka

Vaše lične podatke zadržaćemo samo onoliko koliko je potrebno za potrebe utvrđene u ovoj politici privatnosti ili dok nas ne zatražite da ih izbrišemo, zavisno od toga šta je kraće. Vaše podatke ćemo zadržati i koristiti u meri koja je potrebna da bismo ispunili naše zakonske obaveze (na primer, ako smo dužni da vaše podatke zadržimo u skladu sa važećim zakonima), rešimo sporove i sprovedemo naše pravne sporazume i smernice.

Ako želite da sarađujete s nama i dostavite upitnik na tu temu, mi ćemo zadržati podatke sve dok ste potencijalni dobavljač. Možete u bilo kom trenutku zatražiti da uklonite svoje podatke i mi ćemo to učiniti. Ako ne želimo da vas angažujemo kao potencijalnog dobavljača, izbrisaćemo vaše podatke.

Tehničke i organizacione mere bezbednosti

Preduzimamo potrebne tehničke i organizacione mere bezbednosti, uključujući dodatne mere koje su neophodne, protiv slučajnog ili ilegalnog uništavanja, falsifikovanja ili propadanja ličnih podataka i protiv upoznavanja s njima, njihove zloupotrebe ili neovlašćenog postupanja na drugi način prema zakonu o zaštiti podataka. Potrebne tehničke i organizacione mere bezbednosti utvrđuju se uzimajući u obzir:

1. trenutni tehnički nivo

2. troškove implementacije

3. priroda, obim, koherencija i svrha tretmana, kao i rizici različitih verovatnoća i ozbiljnosti za prava i slobode fizičkih lica.

Naše osoblje uključeno u obradu ličnih podataka obavezalo se na poverljivost podataka ili je podložno zakonskoj tajnosti.

Pravni osnov za obradu vaših ličnih podataka

Obrađujemo vaše lične podatke:

a) na osnovu vašeg prethodnog pristanka. Možete da povučete ovu saglasnost u bilo kom trenutku tako što ćete nas kontaktirati.

b) da ispunimo sporazum sa vama

c) u specifičnim okolnostima, da se bavimo legitimnim interesom koji nije nadređen vašim pravima. Zakonski interes može uključivati unapređenje naših usluga, odgovaranje na vaše upite ili slično.

d) da bismo se pridržavali zakona.

Zaštita privatnosti vašeg deteta

Naša veb stranica nije napravljena za upotrebu od strane lica mlađih od 16 godina (“dete”), mada shvatamo da dete može pogrešno predstaviti svoje godine. Ne verifikujemo starost naših korisnika niti imamo bilo kakvu odgovornost za verifikaciju. Ako ste dete, molimo vas da pre upotrebe naše veb stranice potražite dozvolu svog zakonskog staratelja. Ako ste roditelj ili staralac i verujete da vaše dete koristi našu veb lokaciju bez vaše dozvole, kontaktirajte nas da bismo uklonili podaci vašeg deteta; zadržavamo pravo da vas pitamo za verifikaciju vašeg odnosa prema detetu pre nego što poštujemo takav zahtev. Ako otkrijemo da nam je dete dostavilo lične podatke, odmah ćemo ga izbrisati čim to otkrijemo, te informacije nećemo koristiti u bilo koju svrhu i nećemo ih otkriti trećim licima. Međutim, kao roditelj takvog deteta razumete da ste pravno odgovorni za bilo koje transakcije koje je dete stvorilo.

Treća lica pružaoci usluga

Zapošljavamo kompanije trećih lica i pojedince (pružaoce usluga) da bismo opremili pomagali veb stranicu, da bismo u naše ime opremali našu veb stranicu, vršili usluge povezane sa veb stranicama ili da bi nam pomogli u analizi kako se naša veb stranica koristi. Ove treće strane imaju pristup vašim podacima samo da bi izvršavale ove zadatke u naše ime i obavezale su se da ih ne otkrivaju ili koriste u bilo koje druge svrhe.

Analitika

Google Analitics je usluga veb analitike koju nudi Google koja prati i izveštava o prometu na veb lokaciji. Google koristi prikupljene podatke da bi pratio i nadgledao upotrebu naše Usluge. Ovi podaci se dele sa drugim Google uslugama. Google može prikupljene podatke koristiti za kontekstualizaciju i personalizaciju oglasa sopstvene reklamne mreže.

Možete da isključite mogućnost da svoju aktivnost na Usluzi učinite dostupnom Google Analitics-u instaliranjem dodatka za pregledač za odustajanje od Google analitike. Dodatak sprečava JavaScript za Google Analitics (ga.js, analitics.js i dc.js) da deli informacije sa Google analitikom o aktivnosti posete: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

Da biste saznali više o praksi privatnosti Googlea, posetite veb stranicu Google Privacy & Terms: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Veze do veb lokacija trećih lica

Naša veb stranica može da sadrži veze do drugih veb stranica koje nisu pod našom direktnom kontrolom. Ove veb stranice mogu imati sopstvene smernice o privatnosti. Mi nemamo kontrolu ili odgovornost za povezane veb stranice i pružamo te linkove isključivo radi praktičnosti i informacija naših posetilaca. Takvim povezanim veb lokacijama pristupate na svom riziku. Ove veb stranice ne podležu ovim pravilima o privatnosti. Kad god napustite ovu veb stranicu, preporučujemo vam da preispitate prakse privatnosti svake veb lokacije i napravite sopstvene zaključke u vezi s adekvatnošću tih praksi.

Naša politika e-pošte

Naše podružnice i mi u potpunosti se pridržavamo nacionalnih zakona koji se tiču SPAM-a. Uvek možete da isključite primanje dalje prepiske e-poštom od nas i/ili naših podružnica. Saglasni smo da nećemo prodavati, iznajmljivati ili trgovati vašom adresom e-pošte sa bilo kojom nepovezanom trećom stranom bez vašeg odobrenja.

Prava na zaštitu podataka prema Opšoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) EU i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije

U svrhu ove politike privatnosti, mi smo „kontrolor podataka“ vaših ličnih informacija.

Ako ste rezident Evropskog ekonomskog prostora (EEA) (trenutno zemlje EU, Island, Lihtenštajn i Norveška), ili Srbije, GDPR ili Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbiej vam daju osam prava kao predmetu prikupljanja podataka:

Pravo na informisanje: organizacije moraju reći pojedincima koji se podaci prikupljaju, kako se koriste, koliko dugo će se čuvati i da li će se deliti sa bilo kojim trećim stranama.

Pravo pristupa: pojedinci imaju pravo da zatraže kopiju informacija koje organizacija ima o njima.

Pravo ispravljanja: pojedinci imaju pravo da isprave netačne ili nepotpune podatke.

Pravo da budu zaboravljeni: u određenim okolnostima, pojedinci mogu zatražiti brisanje podataka koje neka organizacija ima o njima iz njihovih zapisa.

Pravo prenosivosti: pojedinci mogu zatražiti od organizacije da sve podatke koje poseduje o njima prenese na drugo preduzeće.

Pravo na ograničavanje obrade: pojedinci mogu zatražiti da organizacija ograniči način na koji koristi lične podatke.

Pravo na prigovor: pojedinci imaju pravo da osporavaju određene vrste obrade, poput direktnog marketinga.

Pravo vezano za automatizovano donošenje odluka, uključujući profilisanje: pojedinci su slobodni da zatraže pregled automatizovane obrade ako smatraju da se pravila ne poštuju.

Slobodni ste da iskoristite svoja prava: samo poštom ili nas pozovite i mi ćemo odgovoriti. Imajte na umu da možemo tražiti da potvrdite svoj identitet pre nego što odgovorite na takve zahteve.

Imate pravo da se žalite vaše nacionalnom organu za zaštitu podataka zbog našeg prikupljanja i korišćenja vaših ličnih podataka. Za više informacija obratite se lokalnom organu za zaštitu podataka.

Ažuriranja naše politike o privatnosti

Zadržavamo pravo da izmenimo ovu politiku privatnosti u bilo koje vreme. Ako unesemo materijalne izmene u ovu smernicu, možemo vas obavestiti na našoj veb lokaciji, u blogu, e-poštom ili na bilo koji način koji utvrdimo. Metod koji izaberemo je naše diskreciono pravo. Takođe ćemo promeniti „poslednji ažurirani“ datum na početku ove politike privatnosti. Sve promene u našoj politici privatnosti stupaju na snagu od ovog poslednjeg ažuriranog datuma i zamenjuju sve prethodne politike privatnosti.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o našoj praksi privatnosti ili ovoj politici, obratite nam se.

Ime: Halifax Consulting d.o.o.Halifax Translation Services

Sedište: Vinodolska 12a, 11030 Beograd, Serbia

E-pošta: office@halifax-translation.com

Telefon: +381 62 604 818